NIEUWS

Het was al ruim een jaar geleden dat ik met mijn katten op show was geweest. Om precies te zijn was de laatste keer 11 januari 2015 te Berchem in België.

De reden daarvan is dat wij het zelf ook heel druk hebben als bestuur van de N.V.v.K. met het organiseren van onze jaarlijkse kattenshows. Zeker met onze laatste Wereld Kerstshow van 20 december 2015.
Dan ook nog het maken van het Sistrum dat vier keer paar jaar uitkomt en de showcatalogus die twee per jaar gemaakt moet worden. Van beide magazines ben ik de hoofdredacteur.

Om dan zelf met je eigen katten naar show te gaan schoot er bij in. Maar op 28 februari 2016 was het dan eindelijk weer eens ouderwets zelf op show.
Deze keer met maar "twee" katten. Normaal heb ik er toch altijd wel minstens drie of vier bij mij. Maar ja, ik was op show.

Claire had ik ingeschreven voor de ringkeuring bij de volwassenen. In totaal zaten er vijftien katten in deze keuring. Claire behaalde daar de 5e plaats.
Op het einde stond ze tegen over vier Perzisch Langhaar katten die ook nog eens stukken jonger waren dan Claire. Claire wordt namelijk in juli 2016 al zeven jaar!
Ik ben natuurlijk heel erg trots op mijn speciale meisje die zo erg ziek is geweest in 2011. Toen ze ook nog eens Best in Variëteit werd was ik super trots op haar.
Claire ging ook op voor de Best in Show maar moest het uit eindelijk afleggen tegen een Noorse Boskat!

Romy heeft een patent op Best in Show want ook nu weer werd zij Best in Show!. Romy legde het af in de Best of Best verkiezing tegen een reus van een Maine Coon.
Ik vind het nog steeds appels met peren vergelijken. Maar na zolang niet op show te zijn geweest, en met prachtige keurrapporten en twee bekers thuiskomen, ben ik wederom erg trots op mijn kattenkinderen.

 

 

Romy, Claire en Carlo behaalden de 1e, 2e en 3e prijs bij het Clubkampioenschap in de klasse Half Langhaar 2014 bij de ECA.
De prijzen werden op 11 januari 2015 uitgereikt in Berchem, België.

Op 11 januari 2015 te Berchem bij de Internationale Kattenshow van de ECA werd Romy voor de 12e keer Best in Show.
Ook behaalde Romy haar eerste wereld punt, CAPM.

Claire behaalde haar 3e CACE en is nu Europees Kampioen.
Claire werd voorgedragen voor Best in Show maar verloor het van een andere crème/witte poes die, bleek later, ook Best of Best werd.
De keurmeester zei, hier staan twee prachtige katten voor mij maar ik moet er één kiezen. Hij koos voor de poes met vieze ogen en geelachtig witte vacht in plaats van spierwit.
Maar ja, hierover valt niet te twisten.

Carlo behaalde zijn 3e CAPE en is nu Europees Premior. Hij is nu net zo ver als hij was voor zijn castratie. Ik weet niet of ik nog verder ga showen met mijn lieve Carlo Boy.
Hij heeft zo veel shows gedaan in zijn leven. Toen hij nog kitten was en ook toen de BLH nog niet een erkend ras was in Nederland en hij al zijn titels in het buitenland moest halen.
Overal heb ik hem mee naar toe genomen en bijna overal won hij wel een prijs. Hier moet ik nog over nadenken. Carlo is nog steeds erg mooi maar er moet ook een tijd komen om te stoppen.

Petra-Lisa die op 7 februari 2015 twee jaar wordt behaalde haar 3e CAGCI en is nu Groot Internationaal Kampioen.

Kyana behaalde haar 1e CACIB. Ondanks Kyana ouder is dan Petra-Lisa loopt zij achter met haar titels.
Dit komt omdat Kyana afgelopen jaar erg last heeft gehad van haar voetzooltjes. Kyana speelt heel erg graag in de tuin met bijen en wespen en is vliegens vlug.
Voor dat je het weet heeft ze er één gevangen, wat niet altijd goed afloopt voor Kyana.

Wij zijn wederom heel erg trots op onze katten kinderen

 

 

Op 7 december 2014 op de internationale kattenshow van de ECF te Delft behaalde Romy haar 4e GCAPE en werd zij Special Winnaar, BIS van de Special Britslanghaar.
Claire behaalde haar 1e CACE en had een voordracht voor Best in Show. Petra-Lisa behaalde haar 1e CAGCIB.

Op 13 december 2014 op de Kerstshow van de 1.ITAVC e.V te Duisburg, Duitsland werd Romy weer Best in Show en behaalde haar 5e GCAPE. Romy is nu Groot Europees Premior.
Claire kreeg een Sonderpreis. Zowel Carlo als Petra-Lisa en Claire behaalde hun punten. Claire, Carlo en Petra-Lisa zijn nog maar één punt verwijderd van weer een nieuwe titel.
Ik hoop deze punten te gaan behalen op de internationale kattenshow van de ECA in Berchem in België op 11 januari 2015, waar mijn katten genomineerd zijn voor het Clubkampioenschap.

 

 

Op 26 oktober 2014 op de Halloween show van de NLKV te Tiel behaalde Carlo in de castraten ring de 5e plaats.
Ook werd Carlo BIS bij de special van de Brits langharen. Carlo was voor het laatst in 2009 in Nederland op show geweest.

Zolang had men Carlo dus niet meer gezien op shows in Nederland.
Dit komt omdat de Britslanghaar pas op 23 juni 2012 in Nederland een erkend ras is met een CAC status.
Dit is dan ook de reden dat Carlo al zijn titels in het buitenland heeft behaald.

Ik ben ook na zijn castratie steeds door gegaan met showen van Carlo in het buitenland, ondanks dat men dan weer helemaal over nieuw moet beginnen.
Maar 26 oktober was het weer voor de eerste keer sinds 2009 dat ik met Carlo op een show was in Nederland. Carlo behaalde zijn eerste punt voor Europees Premior.
Hij is inmiddels 7½ jaar oud.

Zijn dochter Romy behaalde een BIV en werd ook BIS. Zij kreeg haar derde punt voor Groot Europees Premoir.

Petra-Lisa behaalde haar 3e CACIB. Met haar 1 ½ jaar oud is zij nu Internationaal Kampioen. We zijn weer erg trots op onze katten kinderen.

 

 

Op de World Cat Show van de 1.ITAVC e. V. te Hamm in Duitsland behaalde Carlo zijn 3e punt voor Groot Internationaal Premior en werd hij Best in Show
Nog even en Carlo is weer net zo ver als hij was voor zijn castratie. Ook werd Carlo 2e in de ringkeuring voor castraten.

Romy, de dochter van Carlo, behaalde haar 2e punt voor Groot Europees Premior. Zij heeft dus nog twee punten te gaan.
Ook Romy werd Best in Show.

Petra-Lisa behaalde haar 2e punt voor Internationaal Kampioen. Petra-Lisa werd Best in Show bij de open poezen en zij werd in de ringkeuring nummer 3.

Wat zijn wij trots op onze lieverds.

Wij zijn dus niet voor niets om half drie in de morgen opgestaan, en om half vijf vertrokken naar Hamm in Duitsland. Het was ruim drie uur rijden.
We waren er om acht uur. De show liep erg uit en duurde tot kwart voor zeven. Dan alles nog in pakken en weer naar huis rijden. We waren om een uur of elf thuis.
De katten verzorgen en lekker eten voor iedereen maken en alle show spullen schoon maken, nog even zitten en dan om één uur naar bed. We waren helemaal kapot.
Moe maar voldaan zijn we gaan slapen .

 

 

 

 

 

Romy moest nog één punt behalen voor haar Europees Premior. De eerste twee CAPE's had ze behaald in België en Nederland.
We besloten daarom op 14 juni 2014 naar Duitsland te gaan naar de kattenshow van de 1.ITAVC. e. V. te Dinslaken.

Omdat de kooien in Duitsland een afmeting hebben van 70 bij 70 en er twee kooien naast elkaar staan, besloten wij om Carlo mee te nemen.
Het is zomer en dan zien de andere dames er niet op hun show best uit. Wie heeft er nu een "dikke jas en broek" aan in de zomer? Carlo heeft daar totaal geen last van.

Carlo was bijna een jaar niet meer op show geweest maar dat hij nog steeds met zijn zeven jaar mooi is hebben we gemerkt.
Twee mooie Silver Tabby's bij elkaar. Wat hadden we een bekijks.

De Russische keurmeester, Herr Shigulin, die gelukkig Duits sprak, was helemaal weg van ze. Hij noemde Carlo een fantastische TOP CAT.
Ook van Romy was hij erg onder de indruk.
Hij vertelde, en tekende het zelfs op een papiertje, Romy is helemaal volgens de ras standaard.
Dit schijnt volgens hem heel erg moeilijk te zijn om zo iets te fokken.
Hij vond haar ogen prachtig als groene fonkelende smaragden. De vacht van Romy is mooier van kleur dan die van Carlo. Maar hij zei, Carlo wint het toch van zijn dochter.
Hij viel zeker op groot en dat is Carlo, groot en heel sterk!

Carlo werd genomineerd en liet 18 katten achter zich. Maar bij de laatste twee verloor hij van een Somali. Geshowd door een meisje die om haar nek een button droeg dat ze Steward was...

 

 

 

Op de Internationale Raskattenshow van de NLKV te Leiden werd Romy voor de 5e keer op rij Best in Show en behaalde haar 2e CAPE.
Claire behaalde haar 3e GAGCI en is vanaf nu Groot Internationaal Kampioen.
Claire moest ook op voor Voordracht Best in Show. Helaas had Claire op dat moment iets totaal anders in gedachte en liet dat merken ook. Nadat ze haar tanden had gescherpt aan onze handen moesten wij haar terug trekken. Claire heeft karakter laten we het zo maar uitdrukken en een willetje dat als zij geen zin heeft dan heeft zij ook geen zin.
Rhysella behaalde haar 2e CAGCI.
Petra-Lisa, die nu 12 maanden oud is, behaalde haar 1e CACIB.

 

 

Op 5 januari, op de Internationale Raskattenshow van de ECA te Berchem in België, werd Claire Best in Show en Best of Best en kreeg een beker voor Speciale Prijs en behaalde haar 2e CAGCIB.

Romy werd Best in Show in de castraten klasse en behaalde haar 1e CAPE, Kyana en Petra-Lisa behaalden hun 3e CAC en zijn nu alle twee Kampioen.

Petra-Lisa kreeg ook een beker voor de Speciale Prijs.

Wij moesten als eerste met Petra-Lisa naar de keurmeester, hij was helemaal weg van haar.
Hij vertelde dat Petra-Lisa precies aan de ras standaard voldoet
Kyana was als tweede aan de beurt. Ook Kyana gooide hoge ogen bij de keurmeester.
Hij zei, je maakt het mij heel erg moeilijk want ze zijn alle twee erg mooi en elkaars concurrent omdat ze alle twee in de volwassene klasse opgaan.
Als derde was Claire aan de beurt. Ik had haar in mijn armen en toen ik met haar aan kwam lopen viel zijn mond open. Hij tekende op het keurrapport een heel groot hart nog voor hij iets had opgeschreven.
Wat is zij mooi. Ik zei, ze is geen perfecte Harlekijn. Maar de keurmeester zei, haar bouw en haar ogen en haar vacht alles is prachtig aan haar, een sprookje van een kat.
Ik begreep dus dat Claire het van Kyana en Petra-Lisa had gewonnen. Claire is een volwassen poes en Kyana en Petra-Lisa moeten zich in de loop van de tijd verder ontwikkelen.
Ik kreeg echt een brok in mijn keel. Mijn lieve meisje Claire die zo veel heeft meegemaakt in haar leven en nu weer helemaal de oude is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romy behaalde op 3 verschillende kattenshows op 24 november van de NRKV in Wassenaar BIV en BIS, 8 december van de E.C.F. in Delft BIS en op 14 december van de 1.ITAVC in Duisburg BIS.
Zij is nu Groot Internationaal Premior. Ook werd zij in de WFU-Ring in Duisburg nummer 5 bij de castraten.

Petra-Lisa die nu 'volwassen' is behaalde haar eerste twee CAC's.
Ook werd zij in de WFU-ring in Duisburg nummer 6 in de open klasse.
Zij moest het opnemen tegen volwassen katten terwijl zij zelf net 10 maanden 'oud' is.

Kyana deed niet voor haar onder en behaalde ook haar eerste twee CAC's.

Claire, die weer helemaal de oude is, werd Internationaal Kampioen.
Dit verdient dit mooie meisje dat zoveel heeft meegemaakt.

 

 

 

 

7 juli 2013 Internationale Kattenshow E.C.A. te Westerlo, België
Petra-Lisa, BIS, BOB, en Best Over All

Op zondag 7 juli zijn wij naar de kattenshow geweest van de E.C.A. te Westelo in België.

Eigenlijk was het veel te warm om naar een kattenshow te gaan. Het was namelijk eindelijk zomer geworden en 27 graden.
We hadden de blowers voor aan de kooien meegenomen en deze hebben bijna de hele middag aan de kooien gehangen.

Petra-Lisa was op dat moment precies 5 maanden en ging op in de jeugdklasse van 3 tot 6 maanden.
Het was haar allereerste show en we waren dan ook heel erg benieuwd hoe Petra-Lisa het vond.
Ze was helemaal niet bang en keek met haar lieve gezichtje iedereen aan.
Bij de keurmeester zat ze heel parmantig op de keurtafel en keek nieuwsgierig in het rond.

De Duitse keurmeester Petra E. Lerch zette onder aan het keurrapport een hartje.
Ze zei, wij zijn naam genoten tegen Petra-Lisa en we komen beide uit Duitsland.

Tegen de middag werden de Best in Show van de Brits Langhaar bekend gemaakt.
Romy en Petra-Lisa moesten met nog andere Brits Langharen op het podium komen.
Stuk voor stuk prachtige katten.
Romy behaalde BIS.
Petra-Lisa werd BIS en van de poezen BOB.

Nu was het lange wachten begonnen omdat Petra-Lisa BOB was moest ze op voor de Best Over All in de jeugdklasse.
Ze moest dus tegen alle BOB katten in de jeugdklasse van 3 tot 6 maanden en 6 tot 9 maanden.
Uiteindelijk werden we allemaal in de keurruimte ontboden.
Daar stond ik dan met Petra-Lisa en zag hoe langer hoe meer katten de keurruimte in komen.
Toen ik dacht nu staan er wel een stuk of 20 kwamen er nog een paar bij.
Mijn man Jos heeft de foto's gemaakt omdat ik Petra-Lisa wilde voordragen. De andere foto's van haar zijn door mij gemaakt, Living-Art Fotografie.

Ik sprak tegen Petra-Lisa en zei je hoeft niet bang te zijn ik ben bij je. Kijk maar gewoon naar de keurmeesters en niet naar de andere katten om je heen.
Soms keken ze naar haar en vroegen wat mijn nummer was dat ik opgespeld had maar niet goed te zien was.
Nummer 79 heb ik zeker wel 3 keer moeten zeggen. Niemand zei iets en we moesten allemaal weer terug naar de zaal.

Daarna ging men de BOA kiezen onder de volwassen katten. Het wachten was weer begonnen. En hoe ging het, zeiden mensen om ons heen.
Ik zei, ik zou het echt niet weten er waren zulke mooie katten dus zal Petra-Lisa het wel niet worden.

Toen werd er omgeroepen wie de BOA was in de jeugdklasse, ik hoorde zeggen, het is een Brits Langhaar Black Tortie White Harlequin.
Het drong echt nog steeds niet tot mij door zo nerveus was ik. Maar toen werd haar naam Petra-Lisa Amber Lynn von den Lieben Seelchen omgeroepen.
Volgens mijn man en mijn vriendin heb ik een hele harde gil gegeven van verbazing en blijdschap.
Iedereen keek op in de zaal. Mijn kleine meisje amper 5 maanden oud en dan voor het eerst naar show en BIS, BOB, en BOA.

Samen met een volwassen Bengaalse kater die BOA was geworden bij de volwassen katten stonden wij op het podium met een prachtige grote gouden beker.

Moe maar zeer voldaan keerden wij huiswaarts, buiten was het nog steeds erg warm.
Maar in de auto was het lekker koel met de airco op 19 graden.

Haar fokker in Duitsland, Annett Hassmann, heb ik de zelfde avond nog gemaild om het nieuws door te geven.
Ze was erg blij en zei ik zie de foto's wel tegemoet.

Dank je wel Annett voor dit lieve en mooie meisje.

 

 

 

Dank je wel Linda Katlin voor dit mooie schilderijtje wat je gemaakt hebt van Freya bij de waterlelies.

 

 

PETRA-LISA AMBER LYNN VON DEN LIEBEN SEELCHEN

Op donderdag 23 mei 2013 zijn wij vertrokken om wederom naar Weißenfels te rijden, een rit van ongeveer 6 ½ uur. We zouden voor het eerst een paar dagen blijven. Dit kon omdat mijn goede vriendin Victoria op het huis en de katten zou passen, wat ze super heeft gedaan. Nogmaals mijn dank naar jou Vicky. Ongeveer om 18.00 uur kwamen wij in Weißenfels aan en reden meteen naar het huis van Annett Haßman. Daar werden wij als verloren vrienden onthaalt. Annett heeft voor ons uit gereden naar het Pension in Weißenfels waar wij enige dagen zouden slapen. Daar hebben wij onze spullen uitgepakt en ons opgefrist en om acht uur kwam Annett ons ophalen om in het centrum van Weißenfels bij de Griek te gaan eten. Na heel hartelijk te zijn ontvangen hebben wij daar heerlijk gegeten. Omdat Annett de eigenaar van het restaurant kent werden de ouzo’s rijkelijk geschonken. Daarna ging toch echt het lichtje uit bij mij en zijn wij naar het pension gegaan om te gaan slapen.

Na vrijdag morgen in het pension ontbeten te hebben zijn wij naar Leipzig gereden, dit ligt ongeveer 50 km van Weißenfels. Wat een stad! We hebben onze auto onder het plein geparkeerd waar de universiteit van Leipzig staat. Van daaruit zijn wij door het centrum gaan lopen. Jammer genoeg was het wel erg grijs en grauw weer. Maar gelukkig was het droog. We hebben in Leipzig echt onze ogen uit gekeken. Wat een winkels en passages daar is echt Den Haag niets bij vergeleken. Ook hebben wij de kerk bezocht waar Johan Sebastian Bach ooit heeft gedirigeerd en hier bevind ook zijn laatste rustplaats. Het weer klaarde aan het einde van de middag op en we hebben zowaar de zon gezien.

’s-Avonds hebben wij bij de vader en moeder van Annett gegeten. Haar Vatti und Mutti wonen een paar huizen bij Annett vandaan. Toen wij binnen kwamen was de tafel al helemaal gedekt en er stond van alles op om te eten en te drinken. Vatti stond in de tuin te barbecueën. Na heerlijk gegeten en gedronken te hebben zijn wij naar het huis van Annett gelopen een paar huizen verderop. Daar zag ik voor het eerst in levende lijve mijn nieuwe kleine meisje Petra-Lisa. Annett had haar bij de geboorte Paula genoemd. Maar omdat Paula klein betekend wilde ik haar heel graag een andere naam geven.

Het is geworden Petra-Lisa Amber Lynn. Deze naam betekend: Beeldschoon Waardevol geelbruin Juweel Steen Gewijd aan God. Deze naam staat ook op haar stamboom. Petra-Lisa is een Black-Tortie White Harlekijn. De vader van Petra-Lisa is de zelfde vader als van Kyana en de moeder is een half zusje van Claire. Ik kon haar meteen oppakken en knuffelen ze was helemaal niet bang.

Zaterdag morgen zijn wij naar Berlijn gegaan. Berlijn ligt ongeveer 200 km van Weißenfels. Wij vertrokken met een zonnetje maar hoe dichter we bij Berlijn kwamen hoe slechter het weer werd. Het heeft dan ook de hele dag geregend. En niet zomaar regen het kwam met bakken naar beneden dit was heel erg. Het was daarom heel moeilijk om te fotograferen. Met een paraplu boven het fototoestel heb ik mijn best gedaan om toch nog iets vast te kunnen leggen. Fotografie is hobby van mij die heel erg ver gaat. Mijn foto’s staan in het Sistrum het blad voor de leden van de N.V.v.K. Ook ontwerp ik de poster voor de kattenshow maak ik de showcatalogus. Dus ik weet hoe ik moet fotograferen. Nu wilde het dat die zaterdag avond er een heel belangrijke voetbal wedstrijd was tussen twee Duitse voetbal ploegen.

Deze wedstrijd werd in Engeland gespeeld en daarom had men bij de Brandenburger Tor een heel groot scherm gemaakt zodat bepaalde genodigden deze wedstrijd life konden volgen. Alles was afgezet met dranghekken en kabels en autobussen. Geen fraai gezicht dus en dan nog die verschrikkelijke regen erbij. We waren tot ons helmpje nat. Door de afzetting konden wij dus niet bij de Brandenburger Tor komen en dus niet van Oost naar West! Heel erg jammer. Omdat het steeds maar harder begon te regenen zijn wij de Berliner Dom in gegaan niet alleen om deze te bezichtigen maar ook om wat op te drogen. We wilden nog zoveel zien en fotograferen maar dit was niet mogelijk omdat het hoe langer hoe slechter weer werd. We hebben toen een taxi terug genomen naar het Alexander Platz waar onze auto geparkeerd stond. De taxi chauffeur vertelde ons dat de regen uit Polen kwam. Later toen wij weer thuis waren in Nederland stond het in de kranten en was het op het Journaal te horen van het extreme slechte weer in Duitsland en dat rivieren buiten hun oevers traden. Ook Nederland kreeg het water via de Rijn te verwerken. ’s-Avonds hebben wij bij Annett en haar vriend Sven gegeten en naar de voetbalwedstrijd gekeken op TV. Maar ik had alleen maar oog voor Petra.

Zondag zijn wij in de vroege morgen weer naar Annett toegegaan om Petra-Lisa op te halen en de lange reis weer naar Nederland te maken. Petra heeft zich heel lief gedragen. Thuis gekomen werd ze meteen door Carlo en de meisjes geaccepteerd. Nu maar afwachten hoe zij zich gaat ontwikkelen.

Ik hoop dat ze een heel grote mooie poes mag worden en in goede gezondheid bij ons mag opgroeien.

Liebe Annett danke für das schönes Mädchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECA 6 januari 2013 te Berchem.
Het was voor Kyana haar aller eerste keer op show.
Kyana won 3 bekers voor Speciale prijs, Best in Show en Best of Best.

 

Claire kreeg een speciale prijs.

 

Romy en Carlo werden alle twee in hun klasse Best in Show.

 

 

Annett Hassmann had altijd beloofd dat zij een keer naar ons in Nederland zou komen.

Op 13 september was het dan eindelijk zo ver. Annett kwam samen met haar vriend Sven.

Maar wat bracht ze mee? Een heel klein lief poesje. Haar naam is Kyana. Annett had haar bij de geboorte de naam Klex gegeven, wat in het Duits betekend spetters van een inkt pen op papier.

Dit komt omdat toen Kyana pas geboren was er donkere vlekken op haar witte lichaampje zaten, Cinnamon White.
Ik had gezegd via de mail dat ik haar heel apart vond en dat had ze onthouden.

Wij hebben haar daarna zelf een andere naam gegeven en deze is Kyana. Haar volledige naam is Kyana Izarra Nicoletta. Deze namen heb ik toen destijds door gegeven aan Annett.
Kyana Izarra Nicoletta betekent: Goddelijke Ster van de Mens die Overwint.

Kyana is erg klein omdat haar moeder haar vanaf 8 weken geen melk meer gaf. Zij moest drinken bij een andere poes.
Maar wij gaan haar hier heel goed verwennen. Ze eet heel erg goed en is heel erg speels en lief. Ze heeft nu al een heel lief karakter.
Ze speelt met Helena. Claire moedert over haar en de andere meisjes kijken toe hoe ze met Helena samen de trap op holt.

Ik hoop dat Kyana een grote mooie poes gaat worden.

Annett en Sven zijn vier dagen in Nederland geweest.
Ze zijn donderdag 13 september met de auto naar Nederland gereden en hebben overnacht in een Hotel in bij ons in de buurt. Vrijdag zijn ze naar de Zaanse Schans en Amsterdam geweest. Zaterdag zijn wij met z'n vieren naar Rotterdam gereden en hebben een tocht met de Spido gemaakt.
Vandaar uit hebben wij Den Haag bezocht en Scheveningen. Wat volgens hun net Miami Beach was.

Zondag zijn ze weer vertrokken naar Duitsland. Ze zijn in de ochtend afscheid komen nemen en van Klex/Kyana afscheid genomen.

 

 

 

 

Collage Kyana

 

 

Postuum Freya voorpagina Sistrum no 2 2012

 

 

Show 1 juli 2012 Kleve

 

 

 

 

 

PERSBERICHT

De Brits Langhaar erkend in Nederland

Sinds 23 juni 2012 is de Brits Langhaar een erkend ras in Nederland.
Op de vergadering van de F.N.K. om 15.10 uur te Houten, is besloten dat de Brits Langhaar een erkend ras is in Nederland bij de onafhankelijke verenigingen.

Het harde werken van de Werkgroep Erkenning Brits Langhaar wordt na zes jaar beloond!
De Brits Langhaar telt volledig mee in Nederland.
Er kan geshowd worden voor het kampioenschap, er kunnen prijzen worden gewonnen en echte stambomen worden aangevraagd.
De Brits Langhaar heeft eindelijk de status die het verdient.

 

 

 

Op 1 juni 2012 hebben wij wederom de lange reis naar Duitsland gemaakt om Helena op te halen bij Annett Hassman te Weißenfels.
De eerste keer regende het heel erg, de tweede keer was het winter met een dik pak sneeuw en nu was het bijna zomer.
Heel wat prettiger rijden. Het is een heel erg mooi en bergzaam gebied met veel natuurgebieden waar wij nu meer van konden zien doordat het veel langer licht bleef.

Wij waren bij Annett uitgenodigd en hebben heerlijk bij haar gegeten en gedronken.
Wij hebben overnacht in een Hotel om de volgende morgen weer te vertrekken naar huis.
Het weer zien was dus kort en ook erg emotioneel.

Helena is een Black Silver Ticked Tabby Point en een nichtje van Rhysella.
Rhysella's moeder Benja is de oma van Helena.

Helena's naam is voluit,
Helena Noura Zafirah von den Lieben Seelchen

Wat betekend:
Fakkel van het innerlijk licht die over wint.

 

 

 

 

 

26 februari 2012
Op de Internationale Kattenshow van de ECA te Westerlo behaalde Carlo een Speciale prijs dit omdat zijn zilver zo mooi van kleur is.
Carlo werd Best in Show en Best of Best. Romy de dochter van Carlo werd Best in Show.
Rhysella behaalde haar eerste CACIB.

Het was wel even vreemd dat Carlo die tenslotte Europees Kampioen is opging voor zijn eerste CAP. (de kastraten klasse)
De keurmeester zei dan ook dat wij Carlo hebben laten castreren uit liefde. Maar het blijft zonde van zo'n lieve mooie jongen.
Er werd gezegd over Carlo, deze kat hoeft u niet te presenteren hij presenteert zichzelf.
(Zie voor de keurrapporten button shows)

 
 
 
 

 

 

 

 

30-12-2011
Carlo heeft zijn best gedaan en heeft mooie en lieve kittens voort gebracht, nu mag hij van een ander leven gaan genieten.
Carlo is niet langer meer dekkater, onze grote knuffelbeer kan nu overal door het huis lopen en hoeft niet meer apart van de meisjes gehouden te worden.

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag 5 juli 2011 om 13.50 hebben wij afscheid moeten nemen van ons kleine meisje Freya.

De tijd stond even stil één seconde maar.
Niemand heeft het gemerkt, niemand dacht erbij na.
Een ieder liep weer gewoon door.
Maar voor mij duurde die ééne seconde een eeuwigheid.
Ik ben mijn kleine meisje Freya kwijt.

Vandaag is plotseling van ons heen gegaan mijn meisje Freya.
Er zijn maar weinig die weten wat zij voor mij betekend.

Ze stond boven aan op eenzame hoogte voor de liefde die ik voor haar had.
Freya is geboren op 10 oktober 1999 en zou op 10 oktober 2011 12 jaar geworden zijn.

Toen Freya pas 4 maanden was heb ik gevochten voor haar leven.
Er ging bijna geen jaar voorbij of Freya mankeerde wel wat.

Altijd kwam ze er weer bovenop met veel geduld en liefde en met veel medicijnen.

Toch had ze plezier in haar leven.
Ze was altijd heel erg graag buiten met haar neusje in de wind voor frisse lucht.
Ze lag altijd zo graag achter in de tuin op het bankje in de zon.

Als de zon opkomt en als de wind waait is Freya bij mij voor altijd in mijn hart.
Dit heb ik haar beloofd.

Lieve Freya je bent niet meer bij ons
maar je bent weer buiten in de wind en in de zon op het bankje achter in de tuin.
Daar wacht jij op mij en daar kom ik naar toe.

Rust zacht lieve Freya.

 

Herinnering

Wanneer je al je liefde geeft
Aan je allerliefste dier
Wanneer het goed bij je heeft geleefd
Doe je hem plezier

Met het helpen uit zijn lijden
Wat zal het dankbaar zijn
Om van dit leven te kunnen scheiden
Zonder al die onnodige pijn

De pijn brengt enkel mensen smart
Hij/ zij zal het niet meer weten
Bewaar de liefde in je hart
Door het niet te vergeten

En denk aan de herinnering
En aan al het plezier
Dat wat je samen hebt beleefd
Jij en je lievelingsdier

They will never be forgotten

Heel veel sterkte met je verlies
John en Ellen van Elewout Brits Langhaar Cattery van Elebritjes

 

 

26 april

Op dinsdag 26 april zijn wij gaan kijken naar de kittens van Carlo en Filou die geboren zijn bij Carolien van den Brink van Cattery Sonnisheide in België.

Carolien woont heerlijk in een bosrijke omgeving. Wat was het leuk om nu die kleine bolletjes in het echt te zien.
Wat zijn ze lief en mooi. Ze heten Amy en Amelie. Amelie is als eerste geboren en lijkt echt op haar papa Carlo.
Amy is wat donkerder van kleur, zij blijft bij Carolien en haar mama Filou wonen.

Ik wens de kleintjes heel veel liefs en een heel mooi en gelukkig leven.

 
 
 

 

 

 

Carlo op het Sistrum nummer 1 2011 van de N.V.v.K.

In het Sistrum staat een verhaal met TIPS OVER HET FOTOGRAFEREN VAN DIEREN.
Tekst en foto's Marga Straver

Door op de foto de klikken komt u bij het verhaal in het Sistrum

April 2011

Het is geen 1 april mop maar de kittens van Carlo en Filou zijn op vrijdag 1 april 2011 geboren bij Cattery Sonnisheide in België.
Het zijn twee poesjes en het zijn echt plaatjes om te zien.
Om 11.35 werd het eerste kitten in een stuit geboren en het tweede enkele minuten later. De bevalling is zeer vlot verlopen!
Zoals het er nu uit ziet, zijn ze beide Silver van kleur.

Het eerste kitten heeft een beetje "golden" op haar ruggetje maar je ziet wel aan het gezichtje dat het een Silver is.
De andere heeft een heel donkere rug. Die heeft in het gezichtje ook iets meer tabby patroon.

 

 

 

 

7 april 2011

 

 

27 maart 2011

Frankrijk, Marcq en Baroeul Excibition Club du Chat 3000.
Carlo
Europees Groot Internationaal Kampioen

Eindelijk was het dan zover met Carlo naar Frankrijk voor zijn 3e CACE.
Carlo was op 20 maart 2010 voor het laatst naar show geweest. De reden omdat het zo lang heeft geduurd is het volgende.
We wilden met Carlo al in september 2010 naar Frankrijk, deze show was al geboekt en betaald.
Maar een bekende cattery wilde heel graag een dekking met Carlo en één van hun poezen.
De vereniging waar deze cattery aangesloten is heeft als eis dat de kater PKD DNA getest moet zijn.
Carlo was op dat moment PKD getest via een echo. Dus hebben wij Carlo laten testen bij de dierenarts via bloedafname voor PKD DNA.
Aangezien  Carlo een heel sterke Boy is wilde dit niet lukken, daarom kreeg Carlo een lichte verdoving. Maar toen wij Carlo weer konden ophalen was zijn nek helemaal kaal geschoren. Mijn lieve jongen was zijn mooie manen kwijt als een leeuw die zijn trots kwijt is.
Dit heeft een half jaar geduurd eer alles weer aangegroeid was en hij er weer uitzag als de oude Carlo.
De cattery moet nog komen voor een dekking. Steeds kreeg ik te horen de poes is niet krols en het komt op dit moment niet uit want we hebben nu kittens.
Weer wat geleerd dus. Het is heel erg fijn dat we nu ook weten dat Carlo PKD DNA negatief is maar op deze manier had het dus niet gehoeven, hij was immers al PKD negatief getest via een echo. Dit verhaal moest ik even kwijt zodat men niet denkt dat hij er meerdere keren er over gedaan heeft om het te behalen.

 

Claire en Rhysella behaalde hun 3e CAC en zijn beiden Kampioen.
Romy behaalde met haar tien maanden haar eerste CAC.
Kleine Amye Fleur kreeg Excellent1

 
Toch wel een beetje eng hoor!   Samen met papa Carlo

 

 

Carlo bij trimsalon

Op 5 februari 2011 is Carlo bij Kattentrimsalon Cher Monde van Ursula geweest.
Daar werd hij helemaal gewassen en geföhnd en geborsteld.
In het begin vond Carlo het maar niets al dat water, maar toen de warme föhn erbij kwam vond hij het zalig.
Wat ziet onze Carlo-Boy er weer mooi schoon uit.

www.kattentrimsalonchermonde.nl

 

 

 

Dekking

Op 23 januari 2011 t/m 29 januari 2011 is bij ons op visite geweest Filou van Cattery Sonnisheide voor een dekking met onze Carlo.

(Zie button dekkingen)

Filou

 

 

Show 30-1-2011

Met de dochters van Carlo, Romy en Amye, voor de eerste keer naar een kattenshow.
Deze show was op 30-1-2011 georganiseerd door de ECA te Westerlo, België.

Romy en Amye behaalden hun eerste Excellent1.

Claire en Rhysella behaalden hun 2e CAC voor Kampioen.
Tevens werd Claire Best in Show.

We erg trots op onze meisjes.

 

Samen met Zangeres Linda Katlin en Romy Yanara

7 december 2010 werd ik benaderd door Linda Katlin.
Linda is een zangeres die met haar debuut CD bezig is. Haar CD “Aspects of Love” wordt gepresenteerd in mei 2011.
Linda schrijft al haar teksten en muziek zelf.

Haar vraag was aan mij of zij met Romy op de foto mocht voor haar website en CD.
Aangezien Linda en ik alle twee heel veel respect hebben voor alles wat leeft en verlangen naar het licht in het voorjaar als alles weer gaat groeien en bloeien was de afspraak snel gemaakt.
Romy haar naam betekent tenslotte “Roos van het Stralende Licht”.


Ik vind het een eer dat Romy samen met Linda op haar website en CD mag schitteren.
Linda’s website is per 1-1-2011 online www.katlin.nl

Op maandag 27 december 2010 was het dan zover. Wij hadden een afspraak in Bemmel bij fotograaf Michael Basten. Gelukkig was de sneeuw wat weg en waren de wegen weer goed begaanbaar.
Linda had zelfs een taart voor Romy gemaakt.

De fotoshoot duurde ongeveer 2 1/2 uur.
Romy heeft zich heel netjes gedragen en was erg fotogeniek.
Hieronder een impressie van de foto’s die ik gemaakt heb van Linda en Romy.

 

 

 

 

 

Romy Yanara de dochter van Carlo op de voorpagina van het Kerst nummer van de NVvK: het Sistrum.

 

 

Laatste show Alexander

Wat wilde ik nog graag één keer met Alexander naar show.
Het was net een boek waar ik het laatste hoofdstuk nog niet van gelezen had en niet wist hoe het zou eindigen.
Heel voorzichtig heb ik het gevraagd aan Henny en Pierre de 2e mama en papa van Alex.
En ze vonden het heel erg leuk. Natuurlijk zeiden ze, mag je nog een keer met Alex naar show voor zijn laatste punt CAGCI.

Overal had ik Alex mee naar toegenomen van België tot Duitsland tot bijna bij de Franse grens en nu dan nog één keer met Alex naar Gent. Wat was ik nerveus toen Alex zaterdag 11-12-2010 weer gewoon bij ons thuis was. Het leek net of hij niet was weggeweest.
Alles was zo vertrouwt, hij was niet bang en kende alle plekken in huis nog.
Lag voor het raam naar buiten te kijken naar de tuin.

Liep naar boven en ging op “zijn” oude plekje liggen in het mandje op de zolder.
Speelde met balletjes en holde over de trappen zo de slaapkamer in.
Vrouwtje leek hij wel te zeggen wat fijn ik ben weer “thuis”.
Lieverd zei ik, het is maar voor even Carlo zit in zijn kamertje en begrijpt niet dat jij er weer bent.
Dat is maar goed ook en dat moeten we zo houden anders gaat het mis!

Alex zag er zo goed uit en was zo mooi, weer helemaal mijn oude Alex. Niet meer bang en angstig maar vol trots en uitgegroeid als en heel mooie en volwassen kater. Dank jullie wel Lieve Henny en Pierre dat hij het zo goed bij jullie heeft en dat hij zo veel liefde en vrijheid krijgt.

Zondag 13-12-2010 om half zes vertrokken naar Gent in België met Alex en Claire en Rhysella.
Het was een kattenshow van Belgicat.

We waren er om acht uur in de morgen. Na alle kooien netjes te hebben ingericht was het wachten begonnen.

Wat duurde dat lang. Pas om vier uur in de middag waren we aan de beurt.
Maar wat wilde het, onze keurmeester kon het niet aan. Ze moest zoveel katten keuren dat het verschrikkelijk uit ging lopen.
We kregen dan ook als mededeling dat we naar een andere keurmeester moesten met Alexander en Rhysella.
Claire kon wel door haar gekeurd worden.

De andere keurmeester die inviel was al helemaal klaar met keuren en zat al aan de champagne.
Heel erg vriendelijk dat ze wilde helpen maar je kon merken dat het een beetje gehaast ging.

Wat had ik haar graag willen vertellen over mijn kleine lieve Alex en mijn verhaal over Marga’s Choice.
Dit was de aller laatste keer dat ik met mijn lieverd op show was. Maar ja dat kan de keurmeester ook niet weten.
Ik was zo verschrikkelijk nerveus en ook teleurgesteld. Misschien had ik wel te veel verwachtingen gehad maar dit haastige gekeur dat had niemand toch kunnen voorspellen.

De keurmeester schreef het keurrapport, sommige gedeeltes zijn niet eens ingevuld.
Wat ontzettend jammer. Maar hij behaalde wel zijn CAGCI.

Dus wat dat betreft heb ik het boek uitgelezen.
“Onze” Alexander Siwa Osiris is Groot Internationaal Kampioen.

Maandag hebben we Alexander weer naar zijn huis gebracht in Alkmaar.
Alex holde ook daar weer over de trappen en ging meteen lekker eten.
Wat waren Henny en Pierre trots.

Zeg nooit dat een dier niets kan onthouden en alleen aan zijn huis went.
Het tegendeel is bewezen. Alexander kent mij en houd van mij en van Henny en Pierre!

(Op 27 december 2010 is Pièrre de 2e papa van Alex overleden. Wij zijn zeer geschokt en bedroeft.
Onze gedachten gaan uit naar Henny en haar kinderen. Heel veel sterkte met dit grote verlies.)

 

 

Amye

Ja, waar moet ik mijn verhaal beginnen.
Op 23 juni 2010 zijn uit een dekking met onze Carlo en Britt van Cattery Cher Monde vijf kittens geboren.
Drie poesjes en twee katertjes. Alle kittens zijn naar liefhebbers gegaan waarvan twee zusjes samen naar België.
De eerst geborene was een Golden poesje. Zij zou bij Cattery Cher Monde blijven wonen.
Maar door omstandigheden en hoe erg Ursula van Cattery Cher Monde het ook vond, en hoe graag zij haar ook zelf wilde houden zij kon niet voor het poesje zorgen. Wij konden het niet aan zien dat ze naar iemand anders zou gaan. Hoewel wij niet meer van plan waren om nog een kat erbij te nemen hebben wij besloten om het poesje, wat trouwens de dochter van Carlo is, te nemen.
Eigenlijk is zij niet de kleur waar ik op val maar ik ben nu wel van mening veranderd.
Wat is ze mooi en lief en ondeugend en wat zijn wij blij met haar.

 

 

Romy

Op 6 mei zijn uit een dekking van onze Carlo en Krissy van Cattery Aybocada vier kittens geboren.
Twee poesjes en twee katertjes. Alle twee de katertjes zijn naar liefhebbers gegaan.
Een poesje Raya genaamd woont nu bij Cattery Tymirofun.

Het andere poesje Romy woont sinds 7 augustus bij ons.
Ze is een look a like van onze Carlo.
In al haar maniertjes en hoe ze kijkt zie ik Carlo terug toen hij nog klein was.

 

You and Me Together

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 25 juli 2010

Eindelijk kan ik dan mijn verhaal kwijt over Carlo en Alexander.
Zondag 25 juli heb ik nood gedwongen afscheid moeten nemen van mijn kleine knul Alex.

Als iemand mij persoonlijk zou kennen, dan weten zij dat ik een kat neem van de wieg tot het graf.
Dit klinkt dramatisch, maar zo ben ik. Ik hou van mijn katten en ze zijn alles voor mij.
Toch heb ik een heel belangrijke beslissing moeten nemen in het belang van Alex.
Omdat ik zo verschrikkelijk veel van hem hou.

Marga’s Choice

Ooit de film gezien van Merrill Streep, Sophie’s Choice?

Nu als je een paar veranderingen aanbrengt en in een andere tijd denkt dan komt het voor mij een beetje in deze richting. Dit klinkt misschien vreemd voor mensen die totaal geen band met een dier hebben maar voor mij is het een heel moeilijke keuze.

Ik moet kiezen tussen mijn twee jongens oftewel mijn twee katers, Carlo en Alexander.
Kleintjes worden groot en dat geldt ook voor Carlo en Alexander. Ik zal beginnen bij het begin.

Het verhaal begint bij Carlo, onze eerste Boy waar alles mee begon. Wat is hij toch lief, wat een karakter en dat voor een dier. Mijn kleine bolletje wol die uit groeit tot een mooie grote jongen.

Alles kan je met hem doen het is een grote knuffel beer. Dat was ook de reden dat wij besloten nog een kater erbij te nemen het neefje van Carlo, Alexander.

Carlo en Alexander schelen ruim anderhalf jaar met elkaar. Toen Alex bij ons kwam met 13 weken zag Carlo hem als een speelkameraadje. Waar Alex was, was Carlo. De twee waren onafscheidelijk. Uren kon Carlo kijken naar Alex als hij met een muis door de kamer holde. Hij waakte zelfs over hem als Alex naar buiten ging, zat Carlo hoog boven op de tafel en keek zo door de tuin naar Alex. Samen slapen en samen eten, wat een stel!

Nu wil het dat ik benaderd werd door een Franse Cattery met de vraag of Carlo ook uitdekkingen deed. Nooit over na gedacht. Ja, werd er gezegd u hebt toch twee open katers? Zo kwam het dat Carlo vorig jaar maart zijn eerste dekking deed, hij was toen bijna twee jaar oud en Alexander vijf maanden. Na deze dekking nog steeds niets aan de hand, totdat Alexander bijna een jaar oud was.

Alex zijn urine kreeg een kater lucht en wilde ook wel eens wat zijn grote oom een keer gedaan had. Het begon zo vorig jaar september eerst nog niet zo hevig. Carlo “pestte” Alexander.

Het spelen werd wilder en wilder en op een keer joeg Carlo Alexander naar boven de zolder op. Ik holde dan achter ze aan, maar ja ze zijn sneller boven dan ik. Carlo had Alexander al gegrepen en vocht met hem dat de haren overal op zolder lagen, hele plukken. Alex was dan zo bang dat hij achter de wasmachine kroop en er niet achter vandaan dorst te komen. Ik moest dan helemaal plat op mijn buik om hem er achter vandaan halen. Een keer was het zo erg dat Alex letterlijk in zijn broek gepoept had.

We probeerden van alles, door ze alle twee gelijk te behandelen. Carlo op de schoot van mijn man en Alex op zijn kussen naast mij op de bank. Als we dan TV zaten te kijken of de krant zaten te lezen dan sloop Carlo achter de bank langs en sprong van uit het niets boven op Alex. Je kon het niet eens volgen zo snel ging het. De conclusie is dat ze niet meer samen konden en we ze moesten scheiden hoe erg we dit ook vinden want ze zijn ons alle even lief.

In de tussentijd waren er twee kleine dametjes bij gekomen, Claire en Rhysella.

Wij wilden ook wel eens een nestje van ons zelf en het wonder meemaken van de geboorte van die kleine wezentjes.

Dit veroorzaakt natuurlijk ook concurrentie tussen de twee. Carlo heeft onder tussen nog twee buitendekkingen gedaan en komt dus aan zijn trekken.

Alex is onder tussen ook geslachtsrijp en wil ook wel eens net als zijn grote Oom een vrouwtje voor zich zelf hebben. Helaas zijn mijn meisjes daar in mijn ogen nog te klein voor. Alex heeft het voor het nakijken. Het gevolg hiervan is dat Alex erg onrustig is en overdag en ‘s avonds loopt te roepen wat zijn postuur niet ten goede komt. Terwijl Carlo uitgroeit tot een heel grote zware jongen valt Alex alleen maar af. Het beste van het beste krijgt hij te eten maar hij eet niet veel meer uit zich zelf.

Bijna elke avond ga ik daarom op mijn knieën zitten om hem te voeren en klets hele verhalen tegen hem. Zijn bakje gaat dan schoon leeg. ‘S nachts slaapt hij op bed en dan hoor ik hem ook eten, dus er komt genoeg naar binnen daar ligt het niet aan.

Nu zijn wij in de gelukkige omstandigheid dat wij in het bezit zijn van een aardig groot huis. We kunnen dus Alex en Carlo wisselen zonder dat ze elkaar hoeven te zien. Carlo in de kattenkamer en in de buiten ren. (De meisjes in de meisjes kamer en in de gescheiden buiten ren) Alexander door het hele huis en als we thuis zijn heerlijk in de tuin aan het spelen met Freya mijn Lilac Point Persje van tien jaar. Dan het hele verhaal weer anders om, Alex boven en in de ren en Carlo beneden.

Maar wee o wee als Carlo Alexander ziet dan gaat er een soort knopje bij hem om en veranderd mijn knuffel beer in een duivel met klauwen. Als de meisjes beneden en in de tuin zijn en de jongens zijn boven en ze kunnen elkaar zien in de ren dan durft Alex niet naar buiten en Carlo klimt in het gaas. Carlo is heer en meester hij is de baas en duldt geen andere kater in zijn huis. Hij was ten slotte de eerste!

Dit is niet vol te houden.

Nu wil dat ik het type ben van alle dieren om mij heen, niemand apart ik hou van ze allemaal en ze zijn voor mij allemaal het zelfde. Nu hoe graag ik dat zou willen dit gaat absoluut niet meer.

Ook neem ik altijd een dier voor het leven, maar we kunnen dit niet zo’n zestien jaar volhouden. Ook voor het dier is dit geen doen. Nu moet ik wel zeggen dat Alex het niet slecht heeft.

Menig kind heeft het nog niet zo best als de katten bij jullie hoor ik heel veel mensen zeggen die bij ons op bezoek zijn geweest. Maar wil ik dit wel zo? De tijd zou het uit maken als Carlo over een jaar wordt gecastreerd misschien gaat de knop dan eindelijk weer om en ziet hij dan weer in Alex zijn speelkameraadje van eerst.

Als dit niet zo mag zijn moet ik kiezen tussen mijn twee jongens! Alle twee anders van karakter maar wat houd ik ziels veel van hen. Alex kijkt mij met zijn oogjes aan en begrijpt totaal niet wat er boven zijn hoofd hangt.

Voor mij geldt het punt van emotie: de deur dicht te doen voor zijn neus nu mag jij niet naar beneden nu is de beurt aan iemand anders. Nee, dat kan ik niet en wil ik niet.

Zou ik dan echt Marga’s Choice moeten doen na volgend jaar, verschrikkelijk.

Mijn vraag is hoe doen anderen dit? Ik zie zo vaak op websites van andere Catteries dat men meerdere dekkaters heeft. Allemaal apart in het huis of in een kooi in een kamer of buiten?

Nee, dit kan IK niet.

Marga Straver

Brits Langhaar Journaal
Jaargang 2 nr. 3-2010

Deze beslissing heb ik inmiddels genomen.

Iefke’s Alexander Siwa Osiris woont nu bij Liefhebbers Henny en Pierre in Alkmaar.

Lieve Alexje ik hoop dat je mij zult vergeven. Omdat ik zo verschrikkelijk veel van je hou gun ik jou een beter leven met veel liefde en aandacht en dat je niet meer bang hoeft te zijn.

Je derde naam is Osiris de Egyptische God van de wederopstanding en het eeuwige leven.
Lieverd ik weet zeker dat jij weer “weder opstaat” en dat je ziet dat Henny en Pierre heel erg lief voor je zullen zijn.

Ik zal je nooit vergeten.

Liefs van je 1e mama en papa.

 
     

 

 

De kittens van Carlo en Britt zijn op 23 juni 2010 geboren.
De zomer is nog maar net begonnen en Britt heeft een prachtige vijfling op de wereld gebracht.

Carlo is voor de derde keer Papa geworden, voor Britt is het de eerste keer dat ze moeder geworden is.

Het zijn drie poesjes één Golden en twee Silver Shaded en twee katertjes een Golden en een Silver Shaded.

De geboorte gewichten zijn, Golden poesje 86 gram van de twee Silver Shaded poesjes 94 gram en 88 gram.
De gewichten van het Golden katertje is 106 gram en van het Silver Shaded katertje 100 gram

De kittens zijn te wonderen bij www.catterychermonde.nl

 
     

 

 

De verrassing was groot toen ik gisteren 17 mei werd opgebeld door Ursula Denekamp van Cattery Cher Monde.
Zij was toen op dat moment bij haar dierenarts die een echo van Britt had gemaakt.
Op de echo is te zien dat Britt voor de eerste keer moeder gaat worden van vier of vijf kittens.
Wat waren wij blij met dit goede nieuws. De kittens worden ongeveer eind juni verwacht.
www.catterychermonde.nl

 

 



Op 6 mei 2010 zijn de kittens van Carlo en Krissy geboren.
Het zijn twee poesjes en twee katertjes.
De geboorte gewichten, 1e poesje 76 gram, 2e poesje 88 gram, 1e katertje (golden) 90 gram en het laatste katertje 89 gram.
De kittens zijn te bewonderen bij www.aybocada.nl

 
     

 

 


Vandaag 7 april 2010 om 16.25 hebben wij afscheid genomen van onze lieve Minetje.

Minet is op een heel bijzondere manier bijna 16 jaar geleden bij ons komen wonen.
Ze had ons als vrouwtje en baasje uitgezocht toen wij op een boerderij groenten en fruit in de auto aan het zetten waren.
Minetje moet in de achterbak zijn gesprongen en zo’n vijftig kilometer helemaal tot huis mee hebben gereden.
Thuis hebben wij haar de volgende morgen in de voortuin aangetroffen en naar binnen gehaald.
Bijna zestien jaar lang hebben wij van haar lieve zachte karakter mogen genieten.
Haar geboorte datum hebben wij nooit geweten helaas weten wij wel haar sterfdatum 7 april 2010.

Lieve Minetje je zal voor altijd in ons hart blijven.
Lieve lieverd speel maar weer en ben maar weer jong en hol en dartel maar achter de vliegjes aan en kijk naar de vogeltjes.
Lig maar lekker in de zon en zie de bloemen bloeien. Voor jou geen pijn meer. Wat houden wij veel van jou.

Minetje Straver Gerritsen


(Dank je wel Iefke voor je mooie gedicht)

 

Graag willen wij iedereen bedanken voor hun lieve en hart verwarmende woorden



 


 

 

20-03-2010 International Cat Club e.V Stimberghalle te Oer-Erkenschwick, special Highländer.

Carlo behaalde zijn 2e CACE en werd nominiert voor BIS en kreeg een Sonderpreis.

Alexander behaalde zijn 2e CAGCI en werd nominiert voor BIS.

Claire behaalde CACJ en deed mee aan de ringkeuring. Van de 25 katten behaalde Claire de 10e Platz.

Rhysella behaalde CACJ en werd nominiert voor BIS en kreeg een Sonderpreis.

 

Omdat er zaterdag een special was voor de BLH werden Alexander, Claire en Rhysella op het podium gevraagd.
Hier werd uitleg gegeven over de verschillende kleur variëteiten en de verschillen tussen de BKH en de BLH.
Van Alexander werd gezegd dat hij met zijn Fawn Silver Tabby Mackerel uniek en zeldzaam is.

Ook ontmoeten wij het half broertje van Claire, Mr Teddy von den Lieben Lieben Seelchen.

 

 

 



Internationale Kattenshow Westerlo 31-01-2010 Carlo op het Affiche en op de Catalogus.
Carlo behaalde zijn 1e CACE en werd Best in Show en Best of Best
Alexander behaalde zijn 1e CAGCI
Claire behaalde Excellent1 en werd Best in Show en Best of Best
Rhysella behaalde Excellent1 en werd Best in Show
We zijn weer erg trots op onze lieverds

 

 

 

 
     

 

 

 


Zaterdag 16 januari 2010 Internationaal Raskatten tentoonstelling van Edelkatzen Verein Bergisch Land te Haltern am See, Duitsland

Carlo behaalde zijn 3e CAGCIB
Alexander behaalde zijn 3e CACIB
Claire behaalde CACJ, Nominiert en Best in Show
Rhysella behaalde CACP, Nominiert en Best in Variety

Wat zijn wij trots op onze Boys en Girls.

 

 

Rhysella hebben wij opgehaald op 19 december 2009 bij Cattery von den Lieben Seelchen te Weißenfels in Oost-Duitsland bij een temperatuur van 18 graden onder nul.

Daarom is ze onze “Sneeuw Prinses”.

 

 

 
     
 

 

Per 19 december 2009 wordt onze Cattery uitgebreid met een prachtig mooi poesje van Cattery von den Lieben Seelchen uit Duitsland. Haar naam is Rhysella Pheline von den Lieben Seelchen. Haar roepnaam wordt Rhysella. Zij is een Lilac Point. Rhysella is geboren op 16 september 2009 te Weißenfels/Saale.

 
     

Show 22-11-2009 van de BCF te Antwerpen

Grote Internationale Raskattententoonstelling in de Antwerp Expo. Aanwezig bijna 600 honderd katten van verschillende rassen.

Alexander behaalde zijn 1e CACIB.

Claire is Voorgedragen voor Best in Show bij poezen 3 tot 6 maanden half langhaar.
Claire was op dat moment 19 weken, wat zijn we trots op onze kleine meid.

Kattenshow Limbra Cat, 1 november 2009, te Waalre.
Special: Brits Langhaar

De Brits Langhaar in Nederland is “voorlopig” erkent en word daarom op de Show ingedeeld in de Nieuwelingen Klasse.

Carlo behaalde Uitmuntend1

Alexander behaalde ook Uitmuntend1 en omdat Alexander geboren is na de “voorlopige” erkenning van 7 maart 2008 telt dit Certificaat mee voor de erkenning van de Brits Langhaar in Nederland.

Het was de aller eerste keer dat onze kleine Claire naar een Katten show ging.
Ook zij behaalde Uitmuntend1. Het Certificaat van Claire telt helaas niet mee voor de erkenning.
Claire is geboren op 12-7-2009 maar zij heeft een Duitse Stamboom. We zijn natuurlijk heel erg trots op onze kleine meid!

Op 17 oktober 2009 is bij ons komen wonen Orali Magic Claire von den Lieben Seelchen.
In het totaal hebben wij 1300 km gereden om Claire op te halen bij Annett Haßmann van Cattery von den Lieben Seelchen te Weißenfels, Oost-Duitsland. Claire is een prachtig poesje met een heel lief karakter. Claire is geboren op 12 juli 2009 en is een Creme/Wit Harlekijn, en heeft bloedgroep A. Foto's staan op de pagina Poezen.
Graag wil ik Annett bedanken voor dit mooie meisje.
Liebe Annett vielen dank für dass schönes Mädchen.

Alexander heeft op 11-10-2009 op de show van de ECA te Duffel in België zijn 3e CAC behaald en is nu Kampioen.
Carlo heeft op 11-10-2009 op de show van de ECA te Duffel in België zijn 2e CAGCI behaald en werd Best in Show.

Per 17 oktober wordt onze Cattery uitgebreid met een lief klein poesje van Cattery von den Lieben Seelchen uit Duitsland. Haar naam is Orali Magic Claire von den Lieben Seelchen. Haar roepnaam wordt Claire. Zij is een Creme/Witte Harlekijn. Claire is geboren op 12-07-2009 te Weißenfels/Saale.

 
     
 
     
     

 

 

Annett Hassmann von Den Lieben Seelchen
     

In het Sistrum van de N.V.v.K. is in het juni nummer van 2009 een artikel over mijn cattery geplaatst. Klik hier om het artikel te lezen (pdf).