Poezen

 

Geboortedatum: 6 februari 2013
Roepnaam: Petra-Lisa
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Black Tortie White Harlekijn
Oogkleur: Koper
Testen:  
Bloedgroep: A

 

Op donderdag 23 mei 2013 zijn wij vertrokken om wederom naar Weißenfels te rijden, een rit van ongeveer 6 ½ uur. We zouden voor het eerst een paar dagen blijven. Dit kon omdat mijn goede vriendin Victoria op het huis en de katten zou passen, wat ze super heeft gedaan. Nogmaals mijn dank naar jou Vicky. Ongeveer om 18.00 uur kwamen wij in Weißenfels aan en reden meteen naar het huis van Annett Haßman. Daar werden wij als verloren vrienden onthaalt. Annett heeft voor ons uit gereden naar het Pension in Weißenfels waar wij enige dagen zouden slapen. Daar hebben wij onze spullen uitgepakt en ons opgefrist en om acht uur kwam Annett ons ophalen om in het centrum van Weißenfels bij de Griek te gaan eten. Na heel hartelijk te zijn ontvangen hebben wij daar heerlijk gegeten. Omdat Annett de eigenaar van het restaurant kent werden de ouzo’s rijkelijk geschonken. Daarna ging toch echt het lichtje uit bij mij en zijn wij naar het pension gegaan om te gaan slapen.

 

 

 

 

 

 

Na vrijdag morgen in het pension ontbeten te hebben zijn wij naar Leipzig gereden, dit ligt ongeveer 50 km van Weißenfels. Wat een stad! We hebben onze auto onder het plein geparkeerd waar de universiteit van Leipzig staat. Van daaruit zijn wij door het centrum gaan lopen. Jammer genoeg was het wel erg grijs en grauw weer. Maar gelukkig was het droog. We hebben in Leipzig echt onze ogen uit gekeken. Wat een winkels en passages daar is echt Den Haag niets bij vergeleken. Ook hebben wij de kerk bezocht waar Johan Sebastian Bach ooit heeft gedirigeerd en hier bevind ook zijn laatste rustplaats. Het weer klaarde aan het einde van de middag op en we hebben zowaar de zon gezien.

s-Avonds hebben wij bij de vader en moeder van Annett gegeten. Haar Vatti und Mutti wonen een paar huizen bij Annett vandaan. Toen wij binnen kwamen was de tafel al helemaal gedekt en er stond van alles op om te eten en te drinken. Vatti stond in de tuin te barbecueën. Na heerlijk gegeten en gedronken te hebben zijn wij naar het huis van Annett gelopen een paar huizen verderop. Daar zag ik voor het eerst in levende lijve mijn nieuwe kleine meisje Petra-Lisa. Annett had haar bij de geboorte Paula genoemd. Maar omdat Paula klein betekend wilde ik haar heel graag een andere naam geven.

Het is geworden Petra-Lisa Amber Lynn. Deze naam betekend: Beeldschoon Waardevol geelbruin Juweel Steen Gewijd aan God. Deze naam staat ook op haar stamboom. Petra-Lisa is een Black-Tortie White Harlekijn. De vader van Petra-Lisa is de zelfde vader als van Kyana en de moeder is een half zusje van Claire. Ik kon haar meteen oppakken en knuffelen ze was helemaal niet bang.

Zaterdag morgen zijn wij naar Berlijn gegaan. Berlijn ligt ongeveer 200 km van Weißenfels. Wij vertrokken met een zonnetje maar hoe dichter we bij Berlijn kwamen hoe slechter het weer werd. Het heeft dan ook de hele dag geregend. En niet zomaar regen het kwam met bakken naar beneden dit was heel erg. Het was daarom heel moeilijk om te fotograferen. Met een paraplu boven het fototoestel heb ik mijn best gedaan om toch nog iets vast te kunnen leggen. Fotografie is hobby van mij die heel erg ver gaat. Mijn foto’s staan in het Sistrum het blad voor de leden van de N.V.v.K. Ook ontwerp ik de poster voor de kattenshow maak ik de showcatalogus. Dus ik weet hoe ik moet fotograferen. Nu wilde het dat die zaterdag avond er een heel belangrijke voetbal wedstrijd was tussen twee Duitse voetbal ploegen.

Deze wedstrijd werd in Engeland gespeeld en daarom had men bij de Brandenburger Tor een heel groot scherm gemaakt zodat bepaalde genodigden deze wedstrijd life konden volgen. Alles was afgezet met dranghekken en kabels en autobussen. Geen fraai gezicht dus en dan nog die verschrikkelijke regen erbij. We waren tot ons helmpje nat. Door de afzetting konden wij dus niet bij de Brandenburger Tor komen en dus niet van Oost naar West! Heel erg jammer. Omdat het steeds maar harder begon te regenen zijn wij de Berliner Dom in gegaan niet alleen om deze te bezichtigen maar ook om wat op te drogen. We wilden nog zoveel zien en fotograferen maar dit was niet mogelijk omdat het hoe langer hoe slechter weer werd. We hebben toen een taxi terug genomen naar het Alexander Platz waar onze auto geparkeerd stond. De taxi chauffeur vertelde ons dat de regen uit Polen kwam. Later toen wij weer thuis waren in Nederland stond het in de kranten en was het op het Journaal te horen van het extreme slechte weer in Duitsland en dat rivieren buiten hun oevers traden. Ook Nederland kreeg het water via de Rijn te verwerken. ’s-Avonds hebben wij bij Annett en haar vriend Sven gegeten en naar de voetbalwedstrijd gekeken op TV. Maar ik had alleen maar oog voor Petra.

Zondag zijn wij in de vroege morgen weer naar Annett toegegaan om Petra-Lisa op te halen en de lange reis weer naar Nederland te maken. Petra heeft zich heel lief gedragen. Thuis gekomen werd ze meteen door Carlo en de meisjes geaccepteerd. Nu maar afwachten hoe zij zich gaat ontwikkelen.

Ik hoop dat ze een heel grote mooie poes mag worden en in goede gezondheid bij ons mag opgroeien.

Liebe Annett danke für das schönes Mädchen

 

Geboortedatum: 6 juni 2012
Roepnaam: Kyana
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Cinnamon White
Oogkleur: Bruin
Testen:  
Bloedgroep: A

 

Annett Hassmann had altijd beloofd dat zij een keer naar ons in Nederland zou komen.

Op 13 september was het dan eindelijk zo ver. Annett kwam samen met haar vriend Sven.Maar wat bracht ze mee? Een heel klein lief poesje. Haar naam is Kyana. Annett had haar bij de geboorte de naam Klex gegeven, wat in het Duits betekend spetters van een inkt pen op papier.

 

Dit komt omdat toen Kyana pas geboren was er donkere vlekken op haar witte lichaampje zaten, Cinnamon White.
Ik had gezegd via de mail dat ik haar heel apart vond en dat had ze onthouden.

Wij hebben haar daarna zelf een andere naam gegeven en deze is Kyana. Haar volledige naam is Kyana Izarra Nicoletta. Deze namen heb ik toen destijds door gegeven aan Annett.
Kyana Izarra Nicoletta betekent: Goddelijke Ster van de Mens die Overwint.

Kyana is erg klein omdat haar moeder haar vanaf 8 weken geen melk meer gaf. Zij moest drinken bij een andere poes.
Maar wij gaan haar hier heel goed verwennen. Ze eet heel erg goed en is heel erg speels en lief. Ze heeft nu al een heel lief karakter.
Ze speelt met Helena. Claire moedert over haar en de andere meisjes kijken toe hoe ze met Helena samen de trap op holt.

Ik hoop dat Kyana een grote mooie poes gaat worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboortedatum: 17 februari 2012
Roepnaam: Helena
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Black Silver Ticked Tabby Point
Oogkleur: Blauw
Testen:  
Bloedgroep: A

 

 

Op 1 juni 2012 hebben wij wederom de lange reis naar Duitsland gemaakt om Helena op te halen bij Annett Hassman te Weißenfels. De eerste keer regende het heel erg, de tweede keer was het winter met een dik pak sneeuw en nu was het bijna zomer. Heel wat prettiger rijden. Het is een heel erg mooi en bergzaam gebied met veel natuurgebieden waar wij nu meer van konden zien doordat het veel langer licht bleef.
Wij waren bij Annett uitgenodigd en hebben heerlijk bij haar gegeten en gedronken. Wij hebben overnacht in een Hotel om de volgende morgen weer te vertrekken naar huis. Het weer zien was dus kort en ook erg emotioneel.

Helena is een Black Silver Ticked Tabby Point en een nichtje van Rhysella. Rhysella's moeder Benja is de oma van Helena.

Helena's naam is voluit, Helena Noura Zafirah von den Lieben Seelchen Wat betekend: Fakkel van het Innerlijk Licht die Overwint.

Helena is heel erg aanhankelijk. Waar ik ben is zij. Als een 'hondje' loopt ze achter mij aan. Als ze mij even niet ziet laat ze dat luidkeels horen. Na een week was ze al helemaal gewend en speelde ze al met de andere meisjes. Claire neemt haar onder haar hoede en Carlo is heel lief voor haar. Ze kan heel goed eten en is erg speels. Ze heeft nu al prachtige blauwe ogen dus dat belooft wat als ze volwassen is.

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

Geboortedatum: 23 juni 2010
Roepnaam: Amye
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Black Golden Tabby Mackerel
Oogkleur: Groen
Testen:  
Bloedgroep: A

 

Op 25 september is geheel onverwachts Amye Fleur Michel bij ons komen wonen.
Haar naam betekend; Geliefde Bloem van Michel.
Ze is totaal anders van kleur dan de rest van de katten/poezen familie.
Ze valt echt op tussen al de lichte en witte en zilveren kleuren.
Ze lijkt net een klein tijgertje zo mooi is haar vacht. Toch is ze een ras echte dochter van onze Carlo.
Haar manier van begroeten en veel praten lijkt ze op haar papa. Ook wat eten betreft! Ze vind alles lekker vooral de bakjes eten van de andere meisjes.
Ze kan het heel goed vinden met haar zeven weken oudere half zusje Romy. Ze zijn steeds onafscheidelijk.
Spelen en slapen en vooral kattenkwaad uithalen.
Maar wat is ze lief. Als ze je aankijkt is alles vergeven en vergeten. We zijn heel benieuwd hoe deze kleine meid zich gaat ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboortedatum: 6 mei 2010
Roepnaam: Romy
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Silver Tabby Mackerel
Oogkleur: Groen
Testen:  
Bloedgroep: A

 

Op 7 augustus 2010 is bij ons komen wonen lieve kleine Romy. De dochter van onze Carlo Boy.
Wat wilde ik toch graag een dochter van Carlo hebben. Een zoon is helaas niet mogelijk omdat Carlo geen andere kater om zich heen wil hebben. (Lees het verhaal van Marga’s Choice over Alexander het neefje van Carlo.)

Deze droom werd werkelijkheid. Mijn man Jos wilde mijn verdriet verzachten en heeft als verrassing Romy voor mij gekocht.
Ze is zo ontzettend lief en het lijkt net als of ze hier altijd al geweest is. Romy had totaal geen probleem om hier te wennen.
Al vanaf de eerste dag was ze hier thuis. Ze speelt met haar papa Carlo en met Rhysella en Claire.
Freya vind alles goed en zit naar haar te kijken.
Ze eet eerst van de bakjes van Claire en Rhysella en begint dan met haar eigen eten’s bakje.
Zo pakt ze van iedereen wat net zoals haar papa Carlo deed toen hij net zo oud was als zij.

Romy is eigenlijk als eerste geboren in de avond van 5 mei.
Haar andere zusje en broertjes kwamen in de ochtend van 6 mei op de wereld.
Haar volledige naam is Romy Yanara wat betekend: Roos van het Stralende Licht.

Dank je wel Trudy dat je een dekking wilde met jou mooie Krissy en mijn Carlo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboortedatum: 16 september 2009
Roepnaam: Rhysella
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Lilac Point
Oogkleur: Blauw
Testen:  
Bloedgroep: A

 

Op 19 december 2009 is bij ons komen wonen Rhysella Pheline von den Lieben Seelchen. Wij hebben wederom (een week voor Kerstmis) de reis naar Weißenfels Oost-Duitsland gemaakt maar nu om Rhysella te halen. Het was een hele zware tocht met extreem veel sneeuw en met temperaturen van 13 tot 18 graden onder nul.

Rhysella is een echte lieverd en is nog een beetje verlegen.
Rhysella is geboren op 16 september 2009 en is een Lilac Point en heeft bloedgroep A.

Haar volledige naam is Rhysella Pheline wat betekend: De Allermooiste die Geluk Brengt.

Herzlich willkommen liebe Rhysella.
Vielen dank liebe Annett für wieder eines von deinen schönen Lieben Seelchen.
Rhysella ist unsere Schneeprinzessin.

 

 

 

Geboortedatum: 12 juli 2009
Roepnaam: Claire
Ras: Brits Langhaar
Kleur: Cream White Harlekin
Oogkleur: Koper
Testen: FEVL en FIV 21 november 2011 negatief getest
Bloedgroep: A

 

Op 17 oktober 2009 is bij ons komen wonen Orali Magic Claire von den Lieben Seelchen.
In het totaal hebben wij 1300 km gereden om Claire op te halen bij Annett Haßmann van Cattery von den Lieben Seelchen te Weißenfels, Oost-Duitsland. Claire is een prachtig poesje met een heel lief karakter. Claire is geboren op 12 juli 2009 en is een Creme/Wit Harlekijn, en heeft bloedgroep A.

Haar volledige naam is Orali Magic Claire wat betekend: Het Magische Heldere Levens Licht.

Graag wil ik Annett bedanken voor dit mooie meisje.
Liebe Annett vielen dank für dass schönes Mädchen.